Löpteknikkurs Kristianstad

790,00 kr3590,00 kr

Förbättra ditt löpsteg och din hållning när du springer. Det minskar skaderisken och det blir också mycket roligare och lättare att springa. Även löpstyrka ingår. Små grupper med individuell coaching.

Nollställ
Artikelnr: Löpteknik Krsd Kategori: Etikett:

Lär dig ett effektivt löpsteg och minska risken för skador. Det blir både lättare och roligare att springa när du belastar kroppen på rätt sätt. Du kommer att märka att du får ett bättre driv i steget och att löpningen känns mycket lättare.

På kursen får du också lära dig hur du stärker musklerna i höft och bål för att orka springa med en bra hållning under en längre tid.  Kursen innehåller därför också lite löpstyrka och du får ett nedladdningsbart löpstyrkeprogram i PDF-format.

Du får lära dig många bra övningar som förbättrar löpsteget. För att kunna träna hemma mellan träffarna får du också tillgång till onlinekursen där alla övningarna är filmade. Du får även individuell feedback på din löpteknik och råd om vad du behöver fokusera på.

Att utveckla ett effektivt löpsteg och att stärka hållningsmusklerna är inget quick-fix. Det kräver regelbunden träning under en längre tid. Efter kursen behöver du fortsätta lägga in ett par löpteknikövningar i din träning samt lite löpstyrka varje vecka för att fortsätta utvecklas. Du får därför tillgång till onlinekursen i 6 månader för att inte glömma bort övningarna.

Plats
Kristianstad. Vi tränar i Södra Björket och samlas vid utegymmet mittemot motionsspåret (bredvid idrottsplatsen). Se karta.

Kursinnehåll löpteknikkurs i Kristianstad

Kursen är uppdelad på 3 tillfällen och alla träningspass är på ca 75 minuter. Alla deltagare får tillgång till onlinekursen i 6 månader där löpteknikövningarna finns på video och det ingår också ett nedladdningsbart löpstyrkeprogram i PDF-format. Max 6 deltagare/kurs. 

Del 1 innehåller
Första delen består av enklare övningar som inte kräver så mycket styrka och spänst. Det är enkla grundläggande övningar i löpteknik och löpstyrka.

 • Löpteknik med enkla övningar för att hitta rätt hållning samt övningar som stärker upp hållningen.
 • Höftens och armarnas position.
 • Landning under höften.
 • Styrketräning utan redskap för hållningsmusklerna och coremusklerna.
 • Individuell feedback på din löpteknik.

Del 2 innehåller
Andra delen innehåller fortsättning på löpteknikövningarna från första delen. Du har under två veckor tränat hemma på övningarna från del 1.

 • Löpteknik med övningar som tränar koordination, hållning och aktivt frånskjut.
 • Backteknik uppför- och nedförslöpning.
 • Korta teknikintervaller med individuell feedback.
 • Löpstyrka och rörlighetsträning för löpare.

Del 3 innehåller
Tredje delen består av lite tuffare övningar som ställer högre krav på styrka, balans och spänst.

 • Löpteknik med övningar som tränar koordination, hållning och aktivt frånskjut.
 • Explosiva löpstyrkeövningar som tränar spänst.
 • Korta löpteknikintervaller med individuell feedback.
 • Styrketräning utan redskap med fokus på statisk styrka och balans.

Offentlig grupp

Datum och tid
Nya datum kommer att planeras och meddelas via Nyhetsbrevet och Facebook.

Pris offentlig grupp
4 gånger: 790 kr/deltagare. Vid första träffen får du tillgång till onlinekursen i löpteknik så att du kan träna hemma mellan träffarna, värde 390 kr.

Privata grupper och företag

Kursstart och tider
Enligt överenskommelse – vi kommer överens om dagar och tider inom en period på max 2 månader. Du kan alltid ändra en bokad tid pga sjukdom eller vädervarningar om alla i gruppen är överens om detta. Därmed blir inga träningstillfällen förlorade i en privatkurs. Ange gärna önskemål och dag och tid nedan. Anmälan är inte bindande förrän vi kommit överens om dagar och tider.

Pris privat grupp
3590 kr/grupp (1-6 personer).
Efter att vi bestämt dagar och tider betalar du kursen med Swish eller faktura. Alla deltagare får vid första träffen tillgång till onlinekursen i löpteknik för att kunna träna hemma mellan träffarna. Värdet på onlinekursen är 390 kr/deltagare. Alla priser inkl moms

Kurskostnaden är för en hel grupp och kan fördelas mellan er i gruppen så att alla kan använda sitt friskvårdsbidrag. Du behöver då ange alla deltagarnas namn, adress och e-postadress i fältet ”anteckningar” i kassan och välja faktura som betalningsmetod. När vi bestämt dagar och tider får varje deltagare i gruppen en egen faktura med sin del av totalkostnaden (kurskostnaden/antal deltagare).


Denna kurs finns också som en onlinekurs ”Löpteknik – förbättra ditt löpsteg”

Tillbaka till alla kurser i Kristianstad

Tillbaka till webbutiken

Kursalternativ

Privat grupp 3 gånger, Offentlig grupp 3 gånger

Kursinstruktör

Ingrid Dreifaldt, legitimerad idrottslärare och licensierad personlig tränare med över 30 års pedagogisk erfarenhet med specialitet inom kondition- och styrketräning.

Plats

Kristianstad. Vi tränar i Södra Björket och samlas där motionsspåren börjar (bredvid nya fotbollsarenan). Se länk till kartan under kursbeskrivningen.

Frågor

info@traningshjalpen.se

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Löpteknikkurs Kristianstad”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
Scroll to Top