Onlinekurs RunHit – Bli snabbare och starkare i löpning

490,00 kr

För dig som har tränat löpning i minst 6 månader och vill börja med kvalitetsträning för att bli snabbare och starkare i löpning. 31 kompletta pass med uppvärmning, löpteknik, löpträning, övningar med hopprep, löpstyrka med och utan hopp, balans och rörlighetsträning.

Artikelnr: RunHit online Kategori: Etiketter: ,

RunHit är ett löpträningskoncept som jag har skapat för att bli snabbare och starkare i löpning och vänder sig till dig som är motionär och har löptränat regelbundet i minst 6 månader. Kursen innehåller en uppbyggande mix av olika pass som gör att du blir både snabbare och starkare men även en mer hållbar löpare med minskad risk för skador.

Tempot i löpningen och belastningen stegras successivt under 8 veckor i kombination med återhämtning. Var fjärde vecka är en återhämtningsvecka med totalt sett mindre mängd träning. Det är totalt 31 pass med 3-4/pass per vecka. Ett hopprep används i en del av övningarna där vi tränar spänst men övningarna kan även utföras utan hopprep. Se videoklippet ”Varför är hopprepsträning bra för löpare?”

Hopprepsträning är bra för löpare - tips på några övningar

Kursinnehåll

Kursmaterialet består av både text och videoinstruktioner – allt är filmat. Uppvärmning, löpstyrka och rörlighetsträning är instruktörsledda. De flesta pass är på ca 60 minuter, det kortaste är på 40 min och det längsta är på 75 min. Kursen börjar och avslutas med en enkel konditionstest. Kursinnehållet är metodiskt och pedagogiskt uppbyggt och presenteras på ett lättillgängligt och användarvänligt sätt i Google Classroom. Du kan genomföra kursen på dator, surfplatta eller mobil.

Kursen innehåller uppvärmning, lite löpteknik, olika typer av intervaller, frekvenslöpning, tröskelträning, backträning, löpstyrka, hopp- och snabbstyrka, balans, dynamisk och statisk rörlighet – allt anpassat till löpare. Kursen är uppdelad i veckoavsnitt och det är lätt att backa tillbaka i kursen.

Du får i kursen lära dig att springa efter din upplevda ansträngning i 5 olika växlar så några tider på löptempo finns inte i denna kurs. Det är ett enkelt och stressfritt sätt att lära sig att löpträna i ett högre tempo.

Du får också faktakunskaper om träning samt en träningsdagbok.

Har du friskvårdsbidrag kan du använda detta till denna onlinekurs!

Detta ingår i onlinekursen RunHit – Bli snabbare och starkare i löpning

 • 31 detaljerade och varierade träningspass fördelade på 8 veckor.
 • Video med tydliga instruktioner på alla övningar och löpträningspass.
 • Träningsdagbok för 12 veckor
 • Teorikompedium om konditionsträning – en pdf på 8 sidor.
 • Tillgång till kursen i 6 månader.
 • Möjlighet att importera alla löpträningspassen till appen ”Seconds Pro”. De importerade passen får du då behålla för alltid.

För att genomföra kursen behöver du

 • Ett hopprep. Detta används i några övningar för att träna snabbhet och spänst, men det går att göra dessa övningar även utan hopprep. Med ett hopprep så tränas koordination och hållning bättre.
 • Internetuppkoppling
 • Appen ”Google Classroom”.
 • Ett Google-konto (gmail-adress) för att kunna använda Google Classroom. När du beställt kursen får du en kurslänk som leder till kursrummet i Google Classroom. Du loggar in med din gmail-adress och godkänner att gå med i kursen. I fortsättningen behöver du bara logga in med din gmail-adress via Classroom-appen från dator, surfplatta eller mobil för att komma direkt till kursen.
 • En klocka, timer eller app (t.ex Gymboss, Seconds Pro eller liknande) där du kan ställa in intervaller, t.ex 30 sekunder löpning, 1 minut gång osv.
  (Väljer du appen ”Seconds Pro” kan du importera alla löpträningspassen i kursen och då behöver du inte ställa in intervallerna eller ta tiden själv. Det är bara att starta passet i appen. Du får då också ett röstmeddelande om vad du ska göra i varje intervall samt möjlighet att välja egen musik från din mobil. Dessutom får du behålla de importerade passen för alltid).

Tillbaka till alla onlinekurser.

Tillbaka till webbutiken.

Kursinstruktör

Ingrid Dreifaldt, legitimerad idrottslärare och licensierad personlig tränare med över 30 års pedagogisk erfarenhet med specialitet inom kondition- och styrketräning.

Kurslängd

8 veckor med totalt 31 varierade träningspass. Du har tillgång till kursen i 6 månader och kan använda allt kursmaterial under denna tid.

Leverans

Efter betalning skickas en nedladdningsbar pdf-fil med en kurslänk till din e-postadress. Du loggar in på kursen i "Google Classroom" med din gmail-adress och väljer att gå med i kursen.

(Google Classroom är gratis att använda. Det enda du behöver för att kunna ta del av onlinekurser i Google Classroom är ett Google-konto. Ett sådant har du redan om du använder Gmail eller andra tjänster från Google. Om du inte redan har ett Google-konto kan du enkelt skapa ett helt gratis. Du får då tillgång till alla Googles verktyg – Gmail, Drive m.fl.)

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Onlinekurs RunHit – Bli snabbare och starkare i löpning”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg