TIPS PÅ BRA UTRUSTNING TILL TRÄNING

Innehållet på denna sida innehåller reklam genom annonslänkar från Skistart.

Löpning

Pulsklocka med GPS

Att springa med en GPS-klocka gör löpningen både roligare, effektivare och säkrare. Genom att bara kolla på klockan ser du hur långt du har sprungit, vilket tempo du håller, hur lång tid du har kvar på en intervall m.m.

Bra funktioner på en GPS-klocka är att det går att lägga till egna intervaller i flera steg (t.ex pyramidintervaller och intervaller med serievila). En annan bra funktion är att hitta tillbaka till startplatsen via en liten kompass och kartbild på skärmen. Superbra om man springer vilse på äventyret:)

Trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar som sitter bra och som tål ett ösregn. Oftast använder jag inte lurar då jag älskar att höra naturens egna ljud, men vid tempopass och tröskelintervaller är det lättare att springa fort till bra musik.

Löparskor

Trailrunning skor

När du väljer trailskor är det viktigt att skon sitter ganska tajt på foten och att du kommer nära marken. Den ska ge stöd åt foten och även skydda mot vassa grenar och stenar. Den ska också ge ett bra grepp på blöta klippor och även i lera. Många dubbar är hala på stenar så prova dig fram. En fördel är om skon är lätt även när den blir blöt.

Stort urval av trailrunningskor finns bl.a på Skistart.

Bästa trailskon Salomon_S-LAB-Sense-6-SG
Salomon_S-LAB-Sense-6-SG
Varukorg