OM MIG

Presentation

Bild på Ingrid Dreifaldt.

Mitt namn är Ingrid Dreifaldt och jag älskar att träna utomhus, speciellt i skogen, oavsett väder. Friskluften och frihetskänslan övervinner allt. Mest blir det löpning och styrketräning. Det är skönt att komma bort från den stressfyllda vardagen och få återhämtning genom naturens energi.

Jag har ett flertal gånger sprungit längre lopp – Göteborgsvarvet, Fjällmaraton Salomon 27K, Lidingöloppet 30K, Stockholm Marathon m.m.

I min ungdom tränade jag friidrott – bl.a. 800 m. Även nu gillar jag kortare lopp och jag är lite nyfiken på att återigen börja tävla som veteran i 800 m då jag älskar att få upp pulsen ordentligt.

En mix av allt – kort sträcka, lång tid, hög puls och naturupplevelse är den öppna banan på Vertikal K i Åre, ett bergslopp på 5 km med 1000 höjdmeter. Det är en häftig löparupplevelse som jag vill uppleva varje år.

”Run when you can, walk if you have to, crawl if you must; just never give up.”
Dean Karnazes

Just nu

Just nu, förutom att erbjuda löparkurser och utveckla denna sajt, arbetar jag deltid som idrottslärare på C4-gymnasiet. Jag är också en av FaR-aktörerna inom Skåneidrotten och erbjuder träning till dom som fått fysisk aktivitet på recept ”FaR”. Jag tycker det är roligt och glädjande att kunna motivera, inspirera och hjälpa andra till ett aktivt liv.

Jag lägger också ut träningstips med övningar på youtube, facebook och instagram. Perfekt för alla som vill och kan träna hemma på egen hand. Prenumerera eller följ gärna för att inte missa några träningstips.

Utbildning mm

I hela mitt liv har jag arbetat med träning i någon form och har många års erfarenhet att lära ut träning till motionärer i olika åldrar. Jag har en egen tränings- och tävlingsbakgrund inom friidrott, judo och dans och är sedan 30 år tillbaka idrottslärare på gymnasiet men har också arbetat på gym, i Stockholm och Kristianstad. Se Linkedin.

Långpass Råbelövsjön runt
Långpass Råbelövsjön runt

I grunden har jag en idrottslärarexamen från GIH i Stockholm med påbyggnad inom hälsopedagogik. Jag är också SAFE-licensierad personlig tränare, styrketräningsinstruktör och aerobicsinstruktör. Träningshjälpen startade jag 1999 och utbildade då instruktörer i styrketräning och aerobics på olika fitnessanläggningar över hela landet. Jag utvecklade då också ett datorprogram inom styrketräning ”Effektiv hemträning”.

Då jag hela tiden vill utvecklas går jag regelbundet på olika kurser och event inom träning och hälsa. Det finns alltid något nytt att lära sig, vilket jag tycker är superkul. Därför har jag också läst ett flertal fristående kurser på högskolan. Senaste högskolekurserna var i webbdesign och videoredigering samt även en kurs med stark forskningsanknytning på Linnéuniversitetet i Växjö, ”Hälsoeffekter av friluftsliv och utomhusmiljöer”. Det finns många vetenskapliga bevis på varför utomhusträning och utomhusvistelser är så bra. Läs mer om detta på sidan om forskning. Alla kurserna har gett mig nya idéer till att utveckla och förnya idrott och träning.