OM MIG

Presentation

Profilbild på Ingrid Dreifaldt

Mitt namn är Ingrid Dreifaldt och jag älskar att träna utomhus, speciellt i skogen, oavsett väder. Friskluften och frihetskänslan övervinner allt. Mest blir det löpning och styrketräning. Det är skönt att komma bort från den stressfyllda vardagen och få återhämtning genom naturens energi.

Jag har ett flertal gånger sprungit längre lopp – Göteborgsvarvet, Fjällmaraton Salomon 27K, Lidingöloppet 30K, Stockholm Marathon m.m.

I min ungdom tränade jag friidrott – bl.a. 800 m. Även nu gillar jag kortare lopp och jag är lite nyfiken på att återigen börja tävla som veteran i 800 m då jag älskar att få upp pulsen ordentligt.

En mix av allt – kort sträcka, lång tid, hög puls och naturupplevelse är den öppna banan på Vertikal K i Åre, ett bergslopp på 5 km med 1000 höjdmeter. Det är en häftig löparupplevelse som jag vill uppleva varje år.

”Run when you can, walk if you have to, crawl if you must; just never give up.”
Dean Karnazes


Utbildning och erfarenhet

  • Idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) i Stockholm
  • Legitimerad idrottslärare – grundskola och gymnasium
  • Påbyggnadskurser inom Hälsopedagogik – GIH
  • En högskolekurs med stark forskningsanknytning ”Hälsoeffekter av friluftsliv och utomhusmiljöer”. Läs mer om detta på sidan forskning.
  • SAFE-licensierad Personlig tränare, styrketräningsinstruktör och aerobicsinstruktör med en nationell pt-licens från Friskvårdsföretagen Almega.
  • Flertal fristående högskolekurser – webbdesign, videoredigering m.m.
  • Flertal olika convent och workshops inom mitt ämne.
  • Över 30 års erfarenhet av att lära ut träning till både nybörjare och mer erfarna motionärer i alla åldrar.

Jag har i grunden en 3-årig högskoleutbildning i idrott och har både breda och djupa kunskaper inom bl.a träningslära, fysiologi, anatomi, biomekanik, rörelseanalys, metodik och pedagogik. Viktiga kunskapsområden för att kunna lära ut träning på bästa sätt!

Jag är sedan 30 år tillbaka idrottslärare på gymnasiet men har också under några år arbetat på gym både i Stockholm och Kristianstad. Träningshjälpen startade jag 1999 och utbildade då instruktörer i styrketräning och aerobics på olika gym över hela landet. Jag utvecklade då också ett dataprogram inom styrketräning ”Effektiv hemträning”.

Långpass Råbelövsjön runt
Långpass Råbelövsjön runt

Just nu äger jag min egen tid

Läsåret 20/21 är jag tjänstledig från min idrottslärartjänst på gymnasiet för att satsa 100% på mitt företag, se tjänster. Jag skapar onlinekurser inom träning och utvecklar nya träningsprogram, skriver e-böcker och coachar löpare och andra motionärer på mina kurser. Jag är också en av FaR-aktörerna inom Skåneidrotten och erbjuder träning till dom som fått fysisk aktivitet på recept ”FaR”. Jag tycker det är roligt och glädjande att kunna motivera, inspirera och hjälpa andra till ett aktivt liv.

Jag lägger också ut träningstips med övningar på youtube, facebook och instagram. Perfekt för alla som vill och kan träna hemma på egen hand. Prenumerera eller följ gärna för att inte missa några träningstips.