OM MIG

Presentation

Bild på Ingrid Dreifaldt.

Mitt namn är Ingrid Dreifaldt och jag älskar att träna utomhus oavsett väder. Friskluften och frihetskänslan övervinner allt. Det är också skönt att komma bort från den stressfyllda vardagen och få återhämtning genom naturens energi. Allra helst tränar jag i skogen. Det blir mest löpning och styrketräning i olika former.

Sommaren 2018 sprang jag den öppna banan på Vertikal K i Åre, ett bergslopp på 5 km med 1000 höjdmeter. En mix av allt – kort sträcka, lång tid, hög puls och naturupplevelse. Det blir fler sådana lopp för mig, det roligaste hitintills.

Jag har ett par gånger också sprungit Göteborgsvarvet och Lidingöloppet 30 km. Stockholm Marathon sprang jag 2015 i ösregn (9 grader varmt) och 2018 i ökenhetta (över 30 grader varmt och vindstilla). Alla är jättefina lopp men jag föredrar kortare lopp typ milen då jag gillar att få upp pulsen ordentligt. Jag har alltid tyckt det varit roligare att springa intervaller än långdistans. I min ungdom tränade jag friidrott – bl.a. 800 m som jag redan då tyckte var roligast. Är lite nyfiken på att testspringa denna sträcka som veteran.

Utbildning mm

I hela mitt liv har jag arbetat med träning i någon form. Jag är sedan många år tillbaka idrottslärare på gymnasiet men har tidigare också arbetat på gym, i både Stockholm och Kristianstad. Se Linkedin.

Jag har en idrottslärarexamen från GIH i Stockholm och är SAFE-licensierad personlig tränare, styrketräningsinstruktör och aerobicsinstruktör. Träningshjälpen startade jag 1999 och inriktningen då var utbildning inom träning. På den tiden utbildade jag instruktörer i styrketräning och aerobics på olika träningsanläggningar över hela landet, mest i södra Sverige.

Jag har också gått ett flertal kortare kurser och workshops inom fitnessträning och löpning. Jag uppdaterar mig årligen inom mitt arbetsområde med diverse olika kurser. Senaste kursen, april 2018, är en löpteknikkurs med Fredrik Zillén, löpteknikspecialist från Spring snabbare.

Jag har också läst fristående kurser på högskolan, bara för att jag tycker det är kul. Senaste avslutade kurserna var i webbdesign och videoredigering samt även en kurs med stark forskningsanknytning på Linnéuniversitetet i Växjö, ”Hälsoeffekter av friluftsliv och utomhusmiljöer”. Det finns många vetenskapliga bevis på varför utomhusträning och utomhusvistelser är så bra. Läs mer om detta på sidan om forskning. Alla kurserna har gett mig nya idéer till att utveckla och förnya idrott och träning.

Just nu

Just nu, förutom att erbjuda löparkurser och utveckla denna sajt, arbetar jag deltid som idrottslärare på C4-gymnasiet. Jag är också en av FaR-aktörerna inom Skåneidrotten och erbjuder träning till dom som fått fysisk aktivitet på recept ”FaR”. Jag tycker det är roligt och glädjande att kunna motivera, inspirera och hjälpa andra till ett aktivt liv. Mixen med att arbeta med både motiverade motionärer till omotiverade elever gör det hela mer intressant.

Jag lägger också regelbundet ut träningstips med övningar på youtube, facebook och instagram. Perfekt för alla som vill och kan träna hemma på egen hand. Prenumerera eller följ gärna för att inte missa några träningstips.

Lopp som jag planerar att springa 2019 är Vårruset, Fjällmaraton Salomon 27K och Lidingöloppet 30K samt ett flertal mindre lopp som planeras med kort varsel.