TRAILLÖPNING PÅ BALSBERGET

Äventyrslöpning på Balsberget

Balsberget är ett kuperat skogsområde med mycket vacker och blandad natur. Ett perfekt område att träna terränglöpning, traillöpning och backintervaller i. Bästa vädret är alltid i skogen, då den skyddar mot sol och värme på sommaren och mot vind och kyla på vintern.

Äventyrslöpning på Balsberget är en kurs i traillöpning där naturupplevelse och träningsglädje är i fokus. Även teknik, risker och säkerhet tas upp. Traillöpning i skogen är ett äventyr, därav kursens namn ”Äventyrslöpning”. Upptäck nya stigar och rundor. Vi springer i kuperad terräng på skogsvägar, stigar och även offroad. Löpning, promenad och styrkeövningar mixas. För att deltaga på denna kurs behöver du vara lite van vi löpning och orka jogga i 15 minuter utan avbrott i 6-7 min tempo. Löptempot på kursen är lågt-medel, ca 6-7 min/km i lätt terräng, men anpassas efter deltagarna. Alla träningspass är på 75-90 minuter. Max 10 deltagare/kurs.

Se den fina naturen på Balsbeget.

Ovanstående film spelades in den 18 november 2018. Mycket grönt kvar även på vintern.

Kursstart och tider:
Enligt överenskommelse. Alla pass är på ca 90 minuter och innehåller både löpning, promenad och lättare styrketräning (alternativt vila).

  • Pass 1. En runda på ca 7,5 km och 170 höjdmeter. Första gången springer vi endast på stigarna, allt mellan skogsvägar till smala djurstigar. Inget obanat. Genomgång av utrustning och säkerhet.
  • Pass 2. En runda på ca 9 km och 169 höjdmeter. Denna gång springer vi lite mer på smala djurstigar och en liten kort sträcka obanat. Genomgång av backteknik uppför och utför.
  • Pass 3. En runda på ca 9 km och 183 höjdmeter. Denna gång är det lite mer teknisk terräng och även lite mer obanat. På dessa sträckor tar vi det mycket lugnt.
  • Pass 4. En runda på ca 8,5 km och 171 höjdmeter. Denna gång blir det även lite hopp/klättring över stenmurar och nedfällda träd. Även här tar vi det lugnt och hjälper varandra.

Plats:
Samling på Balsbergets parkering. Kör mot Fjälkestad och sväng in på vägen som är skyltad med Balsberget.

Kursavgift:
Företagskurs/privatkurs: 3400 kr per grupp (max 10 deltagare) för alla fyra passen.
1 gång (välj önskat pass): 1200 kr per grupp (max 10 deltagare).

Alla priser är inklusive moms.

Frågor:
info@traningshjalpen.se

BOKA FÖRETAGSKURS
BOKA PRIVATKURS