KURS I LÖPTEKNIK OCH LÖPSTYRKA

Förbättra ditt löpsteg och din hållning när du springer

Grunden till ett effektivt löpsteg är att träna löpteknik eller löpskolning som det också kallas. Att utveckla sin löpteknik och löpstyrka gör så att du använder kroppens muskler mer effektivt när du springer. Musklerna i höft och bål behöver vara starka för att du ska orka springa med en bra hållning. Detta minskar risken för skador och det blir också mycket roligare att springa när inte varje steg känns tungt.

Löpteknik och löpstyrka

Utveckla löptekniken och spring lättare och snabbare

Att bli en hållbar löpare innebär att du kan springa så ofta du vill utan att få överbelastningsskador. Det kräver förutom en bra löpteknik även starka muskler i höft och bål samt även ett smart upplägg där belastningen varieras mellan lätta och tunga pass.

På denna kurs får du lära dig på många bra övningar som förbättrar löpsteget. Du får också individuell feedback på din löpteknik och vad just du behöver fokusera på. Du får också lära dig styrkeövningar anpassade till löpare för att bli starkare i hållningsmusklerna.

Löpteknik - skipping
Löpskolning - knälyft med armar över huvudet

Utveckla löpstyrkan för att orka springa längre med en bra hållning

Att styrketräna musklerna runt höften och i bålen innebär att du orkar springa längre med en bra teknik och en bra hållning. På kursen får du lära dig hur du tränar upp den styrka som krävs för att kunna springa med en bra hållning. Du får lära dig många bra styrkeövningar som du också får tillgång till digitalt.

Att utveckla ett effektivt löpsteg och att stärka hållningsmusklerna är inget quick-fix. Det kräver regelbunden träning under en längre tid. Efter kursen behöver du fortsätta lägga in ett par löpteknikövningar i din träning samt lite löpstyrka varje vecka för att fortsätta utvecklas. Du kommer att märka att du får ett bättre driv i steget och att löpningen flyter på bättre. Det kommer att kännas mycket lättare att springa.

Balansövning "draken"

Kursinnehåll löpteknik och löpstyrka

Kursen delas in i två delar. Alla träningspass är på ca 75 minuter. Max 6 deltagare/kurs. Under Coronakrisen håller vi ett avstånd på 2 meter mellan oss. Alla i gruppen får tillgång till övningarna digitalt (bilder och videoklipp) under 2 månader samt ett nedladdningsbart löpstyrkeprogram i pdf-format.

Del 1 innehåller
Första delen består av enklare övningar som inte kräver så mycket styrka och spänst. Det är enkla grundläggande övningar i löpteknik och löpstyrka.

  • Löpteknik med övningar som stärker upp hållningen.
  • Höftens och armarnas position.
  • Aktivt frånskjut och landning under höften.
  • Backteknik uppför- och nedförslöpning.
  • Styrketräning utan redskap för hållningsmusklerna och coremusklerna
  • Rörlighetsträning för löpare.
  • Individuell feedback på din löpteknik.

Del 2 innehåller
Andra delen består av lite tuffare övningar som ställer högre krav på styrka, balans och spänst. Är du helt ovan vi löpteknik och löpning så rekommenderar jag att du tränar en månad på de övningar du lärde dig i del 1 innan du går vidare till del 2.

  • Löpteknik med övningar som tränar koordination, hållning och frånskjut.
  • Explosiva löpstyrkeövningar som tränar spänst.
  • Styrketräning utan redskap med fokus på statisk styrka och balans.

Workshops

Datum och tid
Nya datum kommer att planeras. Anmäl intresse nedan, så kontaktar jag dig när du kan boka kursen.

Pris
500 kr/deltagare (betalas innan kursstart). Föranmälan senast 2 dagar innan. Minst 4 och max 6 deltagare. Under kursen får du tillgång till onlinekursen i löpteknik så att du kan träna hemma mellan träffarna. Ett nedladdningsbart löpstyrkeprogram ingår också.

Plats
Kristianstad. Vi tränar i Södra Björket och samlas där motionsspåren börjar (bredvid nya fotbollsarenan). Se karta.

Privatkurs för slutna sällskap och företag

Kursstart och tider
Enligt överenskommelse. Vi kommer överens om dagar och tider. Du kan alltid ändra en bokad tid pga sjukdom eller vädervarningar om alla i gruppen är överens om detta. Inga träningstillfällen blir förlorade i en privatkurs. Ange gärna önskemål och dag och tid nedan. Anmälan är inte bindande förrän vi kommit överens om dagar och tider.

Pris
1900 kr/grupp. Efter att vi bestämt dagar och tider betalar du kursen med Swish eller faktura. Kurskostnaden är för en hel grupp kan fördelas mellan er i gruppen så att ni alla kan använda ert friskvårdsbidrag. Alla deltagare får under kursens gång tillgång till onlinekursen i löpteknik för att kunna träna hemma mellan träffarna. Ett nedladdningsbart löpstyrkeprogram ingår också. Värdet på onlinekursen är 299 kr/deltagare.

Plats
Kristianstad. Vi tränar i Södra Björket och samlas där motionsspåren börjar (bredvid nya fotbollsarenan). Se karta.

Frågor: info@traningshjalpen.se

Onlinekurs i löpteknik

Vill du lära dig löpteknik endast via en onlinekurs? Beställ onlinekursen ”löpteknik” i webbutiken för 299 kr.


Tillbaka privatkurser
Tillbaka företagskurser

Bokningsförfrågan – Löpteknik och Löpstyrka

Alla priser är inkl. moms. Alla deltagare får också tillgång till digitalt material i två månader.
* Betalas först när datum och tid är överenskommit, senast 14 dagar efter överenskommelsen och alltid före kursstart.
Nyhetsbrevet utkommer max 1 gång/månad och innehåller nyheter, träningstips och erbjudanden. Du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst.
Varukorg