ONLINEKURS I LÖPNING FÖR NYBÖRJARE – BASICRUN

Få professionell hjälp med att komma igång med löpning på ett roligt och varierat sätt. En onlinekurs i löpning genomför du på egen hand, helt oberoende av tid och plats. Kursinnehållet är metodiskt och pedagogiskt uppbyggt och det presenteras på ett lättillgängligt och användarvänligt sätt. Du kan genomföra kursen på alla enheter dator, surfplatta eller mobil. Det du behöver för att genomföra kursen är:

 • Ett Google-konto och internetuppkoppling. Du loggar bara in med ditt Google konto för att komma till kursplattformen ”Google Classroom”. Enkelt och säkert!
 • Appen ”Google Classroom” om du vill genomföra kursen via surfplatta eller mobil. Se en kort film på hur kursplattformen ser ut i mobilen.
 • En klocka, timer eller app (t.ex Gymboss, Seconds Pro eller liknande) där du kan ställa in intervaller, t.ex 30 sekunder löpning, 1 minut gång osv.
 • Väljer du appen ”Seconds Pro” kan du importera alla löpträningspassen i kursen och då behöver du inte ställa in intervallerna eller ta tiden själv. Det är bara att starta passet i appen. Du får då också ett röstmeddelande om vad du ska göra i varje intervall samt möjlighet att välja egen musik från din mobil.

BasicRun – Kom igång med löpning

Promenerar du regelbundet och vill komma igång med löpning på egen hand samt bli guidad från start till mål genom välbalanserade, roliga och varierade träningspass? Denna onlinekurs i löpning är då den perfekta kursen för dig – en löparkurs för nybörjare.

Träningspassen byggs upp successivt där du på första passet endast springer i 30 sekunder innan vila och på sista passet där du joggar i 30 minuter utan att stanna. Allt förpackat i rätt ordning för bästa möjliga utveckling för att uppnå en hållbar löpning över tid. Följer du kursen så kommer du efter dessa veckor att kunna jogga i 30 minuter utan att stanna!

Kursen består av 20 träningspass där det ingår detaljerade instruktioner både i text och video. Vecka 1-4 är det två pass/vecka och vecka 5-8 är det tre pass/vecka.

Varje träningspass är ett komplett pass för hela kroppen och är på ca 60 minuter (löpning varvat med gång är ca 30 minuter, övrig tid består av uppvärmning, löpteknik, styrketräning och rörlighetsträning anpassat för löpning). Alla styrkeövningar genomförs utan redskap och fokus ligger på att utveckla styrka för att orka springa med en bra hållning.

Kursen är uppdelad i olika veckor och det är lätt att backa tillbaka i kursen. Du har tillgång till kursen i 4 månader och du bestämmer själv när du vill starta samt vilka dagar och tider du vill träna. Du får också tillgång till träningsprogram med bilder och video på alla övningar i uppvärmning, löpteknik, styrketräning och rörlighetsträning. Det ingår också en träningsdagbok där du kan logga din träning.

Kursinstruktör: Ingrid Dreifaldt, lic. personlig tränare och leg idrottslärare med över 30 års erfarenhet av undervisning inom fysträning.


Detta ingår i onlinekursen BasicRun

 • 20 detaljerade träningspass fördelade på 8 veckor.
 • Video med tydliga instruktioner på alla övningar – uppvärmning, löpteknik, löpträning, styrketräning, rörlighet.
 • Bilder på alla övningar i uppvärmning, löpteknik, löpstyrka och rörlighet.
 • 4 uppvärmningsprogram
 • 4 program med löpteknik
 • 6 styrketräningsprogram
 • 3 stretchprogram
 • Träningsschema för 8 veckor
 • Träningsdagbok för 12 veckor
 • Teorikompendium om konditionsträning – en pdf på 8 sidor.
 • Tillgång till kursen i 4 månader med möjlighet att köpa till förlängning med 2 månader åt gången

Pris: 299:-

Företag kan beställa denna kurs med ett eget kursrum till sin personal och får utöver ovanstående en forumfunktion samt tillgång till kursen i 6 månader. Läs mer om detta här.
Företagspris: Begär offert. Till bokningsförfrågan företagsträning.

Frågor: info@traningshjalpen.se

Kursen BasicRun finns även som en fysisk kurs i Kristianstad.


Beställning onlinekurs

Alla priser är inkl. moms. Du får tillgång till kursen i Google Classroom samma dag som inbetalningen syns på kontot. Swish syns omgående och Bankgiro ca 1-2 bankdagar. Du får ett mail med en kurslänk. Logga in på ditt Google konto och välj att gå med i kursen. Du har därefter tillgång till kursen i 4 månader.
Bekräftelse på din beställning, kurslänk och kvitto skickas till ovan angiven epost-adress.
Missa inga erbjudanden, träningstips, nya filmer och rabattkoder.