Roliga intervaller, löparfys och trailllöpning

Är du löpare och vill träna mer varierat och grenspecifikt? Jag har kurser och träningsgrupper inom löpning och styrketräning. Kurserna vänder sig i första hand till motionslöpare som vill hålla sig skadefria. Välj en eller flera grupper och få en strukturerad, varierad och rolig träning i grupp. Varierad, regelbunden och rätt utförd träning är nyckeln för att bli en stark och hållbar löpare.
Instruktör i de olika grupperna är Ingrid Dreifaldt. Dessa träningsgrupper finns i Kristianstad.

Alla deltagare, oavsett grupp, får tillgång till en sluten facebook-grupp där information och tips kommer att läggas ut. Varje vecka kommer ett extra löpträningspass att presenteras som ”veckans löppass”. Detta pass genomför man på egen hand om man vill träna lite extra eller tillsammans med en kompis.

Missade gånger kan du ta igen i annan grupp om det finns en ledig plats, dock senast sista veckan av terminen.

Då ”coronakrisen” fortfarande pågår erbjuds dessa kurser endast till privata grupper med max 8 personer/grupp.

Varierad löpning med roliga intervaller

Alla som kan jogga 2 km utan att stanna kan deltaga i denna grupp.

Alla pass börjar med uppvärmning och lite löpteknik i ca 15 min. Därefter tränar vi olika typer av intervaller, korta, långa, tröskel, tempo, fartlek, runcross mm. Alla kan hålla sitt eget tempo på intervallerna då dessa genomförs i ett begränsat område och vi springer intervallerna på välpreparerade breda grusstigar. Vi avslutar alltid med nedvarvning och lite rörlighetsträning.

Detaljerat schema kommer att finnas tillgängligt i den slutna facebook-gruppen.

Tid, plats, pris:

 • Intresseanmälan. Intervallträning finns även som en onlinekurs. Se onlinelöpning – intervaller. Just nu endast privata grupper.
 • Plats: Elljusspåret i Södra Björket samt längs Hammarsjön och i Ekenabben. Vi samlas vid tavlan där spåret börjar (bredvid nya fotbollsarenan). Se karta.
 • Pris: 10 gånger, 900 kr.
 • Kurs för privata grupper och företag: 7500 kr/grupp.

Löparfys med och utan redskap – Cirkelträning

Alla kan delta på detta pass, både nybörjare och vana löpare.

Löparfys är ett fyspass anpassat för löpare som innehåller styrketräning, spänst, balans och hållning samt rörlighet. Varierade träningsmetoder som t.ex. hiit, tabata, cirkelträning används för variation och progression. Det finns alltid alternativa övningar (lättare/tyngre) att välja på.

Träningsredskap som vi använder är t.ex all standardutrustning i gympasalen samt enklare redskap som hopprep, gummiband, trx-band, löpstegar, hopphäckar m.m. Se exempel på två olika träningspass – LöparFys 4 x 5 stationer samt en cirkelträning med 12 stationer

Tid, plats, pris:

 • Tid ännu ej bestämt. Preliminärt i Kulltorpskolans gymnastiksal, se karta.
  Intresseanmälan. Just nu endast privata grupper.
 • Pris: 10 gånger, 900 kr.
 • Kurs för privata grupper och företag: 8500 kr/grupp.

Traillöpning och backträning

Upptäck nya stigar och backar i fina naturområden runt Kristianstad. Vi gör löpningen till ett äventyr! På dessa pass varvas löpning med gång och korta fotopauser då naturupplevelsen är i fokus.

Alla som är lite vana vid löpning och kan jogga 20 minuter i upplevelsetempo utan att stanna kan deltaga i denna grupp. Tempot är långsamt 6.30+ och gruppen hålls ihop under hela passet.

Traillöpningen sker i kuperad terräng på både små och stora stigar men även lite obanat ingår. Många tips ges på teknik, säkerhet och utrustning.

Backträningen sker i både långa och korta backar. Vi går igenom backteknik i både uppför- och nedförslöpning samt tränar backintervaller och styrketräning för ben och rumpa.

Detaljerat schema för hela höstperioden kommer att finnas tillgängligt i den slutna facebook-gruppen.

Tid, plats, pris:

 • Tider ännu ej bestämt.
 • Plats: Balsberget och Kjugekull. Intresseanmälan. Just nu endast privata grupper.
 • Pris: 6 gånger 900 kr. Alternativt 200 kr/gång.
 • Privata grupper och företag: 5100 kr/grupp.

Anmälan till träningsgrupper

Alla priser är inkl. moms.
*Betalning sker tidigast efter att du fått en deltagarbekräftelse, då platserna i grupperna är begränsade. All betalningsinformation finns i deltagarbekräftelsen.
Missa inga erbjudanden, träningstips, nya filmer och rabattkoder.

Varukorg
Scroll to Top