Trailloppet i Åre – Copper Trail 7K

Copper Trail 7K

En riktig utmaning i löpning. 7 km löpning i en riktig teknisk svår terräng, 400 höjdmeter och dessutom ett ordentligt ösregn ovanpå det.

Allt var blött. Leran flöt nedför berget så det var inte särskilt kul att kriga sig uppför här. Det var mer typ hinderbana än löpning under vissa partier. Det var 100% koncentration på var man satte fötterna. Stenar, rötter och lera överallt. Smala stigar och många som springer samtidigt. Lätt att både ramla och skada sig. Jag var glad att jag fick testspringa Salomons trailsko S-Lab Speed. Jag slapp tappa skorna i leran och lyckades hålla mig på benen hela vägen. Skorna var verkligen bra. Bra grepp trots att jag inte vågade lite på dom helt på dom smala träspångarna som var helt genomblöta. Se filmen när jag testade skorna på hallgolvet!

Det hade regnat mycket i Åre innan loppet så det blev pga detta extra svårt. Nu var det inte bara brant uppför och nedför utan dessutom halt på stenar, spångar samt lerigt. Men det var en upplevelse att prova riktig traillöpning i fjällen. Inget jag vill göra igen om det är så här dåligt väder som det var nu.

Ingrid springer mot målet.
På väg in mot målet.
Snart över mållinjen.
Snart över mållinjen.
Leriga skor efter loppet.
Leriga skor efter loppet.
Tvättar skor
Skotvätt. Bra service i Åre där man kan spola av sig all lera.
Varukorg