Om Träningshjälpen

Träningshjälpen är ett företag som hjälper folk att lyckas med sin träning genom att erbjuda onlinekurser, träningsprogram och grupper.

Ingrid Dreifaldt

Träningshjälpen Sverige drivs av Ingrid Dreifaldt som är personlig tränare och löpcoach. Hon är specialiserad inom kondition- och styrketräning med djupgående kunskaper i bland annat löpning, programupplägg, rörelseanalys, metodik och pedagogik. Ingrid har hållit igång med löpning hela livet enda sen tidig ungdom då hon tränade friidrott.

Hon har i grunden en akademisk examen i idrott och hälsa och är legitimerad idrottslärare samt licensierad personlig tränare, totalt med över 30 års erfarenhet av att hjälpa folk med träning.

”Min passion är att förmedla rörelseglädje och att motivera, inspirera och hjälpa andra till ett aktivt liv fyllt av träning.”
– Ingrid Dreifaldt

Ingrid Dreifaldt, kursinstruktör och personlig tränare

Hållbart & säkert

Hos Träningshjälpen utgår all träning utifrån att hjälpa dig utföra övningar säkert med rätt teknik och ha ett hållbart träningsupplägg som fungerar långsiktigt.

g

Anpassat för din nivå

Träningshjälpen erbjuder kurser, grupper och träningsprogram anpassat för olika nivåer så du kan välja det som passar just dig. Alltifrån nybörjare som vill lära sig springa till erfarna motionärer som vill fortsätta utvecklas.

Kvalitetssäkrad träning

Med över 30 års erfarenhet och akademiska idrottsutbildningar i grunden, erbjuder Träningshjälpen kvalitetssäkrad träningshjälp med noga utvalda övningar och träningsupplägg för bästa resultat.

Utbildningar och certifikat

Idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) i Stockholm. 180 hp.

Legitimerad idrottslärare – grundskola och gymnasium.

Högskolekurser på avancerad nivå inom Hälsopedagogik (kost och näringslära, hälsokommunikation och motiverande samtal, medicinsk prevention) – GIH i Stockholm. 2 kurser à 15 hp.

En högskolekurs med stark forskningsanknytning (avancerad nivå), 7,5 hp ”Hälsoeffekter av friluftsliv och utomhusmiljöer” -Linnéuniversitetet. Läs mer om detta på sidan forskning.

En högskolekurs om fysisk aktivitet som medicin (avancerad nivå), 7,5 hp ”Idrottsmedicin – Fysisk aktivitet och hälsa” – Linnéuniversitetet.

SAFE-licensierad Personlig tränare, styrketräningsinstruktör och aerobicsinstruktör med en nationell PT-licens från Friskvårdsföretagen Almega.

 

Onlinekurser

Onlinekurser inom träning och löpning som hjälper dig som nybörjare eller erfaren motionär, att lyckas med din träning. Kom igång och/eller utveckla din träning med en professionellt utformad onlinekurs.

Träningsprogram

Beställ ett träningsprogram i styrketräning som hjälper dig träna effektivt, hållbart och säkert. Alla program är utformade av licensierad personlig tränare med över 30 års erfarenhet.