Presentation

Bild på Ingrid Dreifaldt, ägare Träningshjälpen

Mitt namn är Ingrid Dreifaldt och min passion är att förmedla rörelseglädje och att motivera, inspirera och hjälpa andra till ett aktivt liv. Mina specialområden är löpning och styrketräning.

I mitt företag Träningshjälpen erbjuder jag professionell hjälp inom hemmaträning, styrketräning och löpning till privatpersoner och företag, både online och på plats i Kristianstad.

Jag utvecklar onlinekurser och styrketräningsprogram, skriver e-böcker och coachar löpare och andra motionärer på mina kurser. Jag är också en av FaR-aktörerna inom Skåneidrotten och erbjuder träning till dom som fått fysisk aktivitet på recept ”FaR”.

Personligen älskar jag att träna utomhus, speciellt löpning i skogen, oavsett väder. Friskluften och frihetskänslan övervinner allt, så därför är skogen min bästa träningsplats. För mig är löpning även avkoppling och stresshantering.

I grunden har jag en 3-årig högskoleutbildning i idrott och hälsa och har både breda och djupa kunskaper inom bl.a träningslära, fysiologi, anatomi, biomekanik, rörelseanalys, metodik och pedagogik. Jag har också ett flertal högskolekurser på avancerad nivå, se nedan.

Utbildning och erfarenhet

  • Idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) i Stockholm. 180 hp.
  • Legitimerad idrottslärare – grundskola och gymnasium
  • Högskolekurser på avancerad nivå inom Hälsopedagogik (kost och näringslära, hälsokommunikation och motiverande samtal, medicinsk prevention) – GIH i Stockholm. 2 kurser à 15 hp.
  • En högskolekurs med stark forskningsanknytning (avancerad nivå), 7,5 hp ”Hälsoeffekter av friluftsliv och utomhusmiljöer”. Läs mer om detta på sidan forskning.
  • En högskolekurs om fysisk aktivitet som medicin (avancerad nivå), 7,5 hp ”Idrottsmedicin – Fysisk aktivitet och hälsa”.
  • SAFE-licensierad Personlig tränare, styrketräningsinstruktör och aerobicsinstruktör med en nationell pt-licens från Friskvårdsföretagen Almega.
  • Flertal fristående högskolekurser à 7,5 hp (grundnivå) – webbdesign, videoredigering m.m.
  • Flertal olika convent och workshops inom mitt ämne.
  • Över 30 års pedagogisk erfarenhet av att undervisa och coacha både nybörjare och mer erfarna motionärer i alla åldrar. Jag har varit idrottslärare på gymnasiet, personlig tränare på gym och utbildat instruktörer i aerobics och styrketräning över hela landet.
  • Redan 1999, långt innan hemmaträning blev populärt, utvecklade jag ett dataprogram inom styrketräning ”Effektiv hemträning”. ”Still going strong”!

Min träningsbakgrund

I min ungdom tränade och tävlade jag i friidrott och min favoritgren var 800 meter men även terränglöpning lockade. Även nu älskar jag att få upp pulsen ordentligt. Löpning och styrketräning är fortfarande den träning som får mig att må allra bäst. Under 90-talet tränade jag också mycket aerobics men kompletterade alltid denna träning med löpning och styrketräning. Löpningen har alltid varit viktig för mig och är något jag inte kan vara utan.

Jag har ett flertal gånger sprungit längre lopp – Göteborgsvarvet, Fjällmaraton Salomon 27K, Lidingöloppet 30K, Stockholm Marathon m.m. Springer jag långa lopp är det för att få uppleva orten och stämningen på loppet. Tiden är då oviktig. Däremot gillar jag att tävla och springa för prestation på kortare lopp.

Långpass Råbelövsjön runt
Långpass Råbelövsjön runt

En mix av allt – kort sträcka, lång tid, hög puls och naturupplevelse är den öppna banan på Vertikal K i Åre, ett bergslopp på 5 km med 1000 höjdmeter. Det är en häftig löparupplevelse som jag vill uppleva varje år.

”Run when you can, walk if you have to, crawl if you must; just never give up.”
Dean Karnazes

Varukorg
Scroll to Top