OM TRÄNINGSHJÄLPEN

Presentation

Profilbild på Ingrid Dreifaldt

Mitt namn är Ingrid Dreifaldt och jag startade Träningshjälpen 1999.

I mitt företag erbjuder jag professionell hjälp inom hemmaträning och löpning till privatpersoner och företag, både online och på plats i Kristianstad. Jag utvecklar onlinekurser och styrketräningsprogram, skriver e-böcker och coachar löpare och andra motionärer på mina workshops och kurser.

Min passion är att förmedla rörelseglädje och att motivera, inspirera och hjälpa andra till ett aktivt liv. På sociala medier publicerar jag träningstips med övningar på youtube, facebook och instagram. Perfekt för dig som vill och kan träna hemma på egen hand.

Personligen älskar jag att träna utomhus, speciellt löpning i skogen, oavsett väder. Friskluften och frihetskänslan övervinner allt. Det är skönt att komma bort från den stressfyllda vardagen och få återhämtning genom naturens energi. Löpning är för mig även avkoppling och stresshantering.

I grunden har jag en 3-årig högskoleutbildning i idrott och hälsa och har både breda och djupa kunskaper inom bl.a träningslära, fysiologi, anatomi, biomekanik, rörelseanalys, metodik och pedagogik. Det är viktiga kunskapsområden för att kunna undervisa deltagare på olika nivåer.

Utbildning och erfarenhet

  • Idrottslärarexamen från Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) i Stockholm
  • Legitimerad idrottslärare – grundskola och gymnasium
  • Påbyggnadskurser inom Hälsopedagogik – GIH
  • En högskolekurs med stark forskningsanknytning ”Hälsoeffekter av friluftsliv och utomhusmiljöer”. Läs mer om detta på sidan forskning.
  • SAFE-licensierad Personlig tränare, styrketräningsinstruktör och aerobicsinstruktör med en nationell pt-licens från Friskvårdsföretagen Almega.
  • Flertal fristående högskolekurser – webbdesign, videoredigering m.m.
  • Flertal olika convent och workshops inom mitt ämne.
  • Över 30 års erfarenhet av att lära ut träning till både nybörjare och mer erfarna motionärer i alla åldrar. Jag har förutom att varit idrottslärare på gymnasiet också arbetat på gym i både Stockholm och Kristianstad samt utbildat instruktörer i aerobics och styrketräning över hela landet.
  • Jag är en av FaR-aktörerna inom Skåneidrotten och erbjuder träning till dom som fått fysisk aktivitet på recept ”FaR”.
  • Redan 1999, långt innan hemmaträning blev populärt, utvecklade jag ett dataprogram inom styrketräning ”Effektiv hemträning”. ”Still going strong”!

Min träningsbakgrund

I min ungdom tränade jag friidrott och min favoritgren var 800 meter. Även nu älskar jag att få upp pulsen ordentligt. Löpning och styrketräning är fortfarande den träning som får mig att må allra bäst. Under 90-talet tränade jag också mycket aerobics men kompletterade alltid denna träning med löpning och styrketräning. Löpningen har alltid varit viktig för mig och det är något jag inte kan vara utan.

Jag har ett flertal gånger sprungit längre lopp – Göteborgsvarvet, Fjällmaraton Salomon 27K, Lidingöloppet 30K, Stockholm Marathon m.m. Springer jag långa lopp är det för att få uppleva orten och stämningen på loppet. Tiden är då oviktig. Däremot gillar jag att tävla och springa för prestation på kortare lopp.

Långpass Råbelövsjön runt
Långpass Råbelövsjön runt

En mix av allt – kort sträcka, lång tid, hög puls och naturupplevelse är den öppna banan på Vertikal K i Åre, ett bergslopp på 5 km med 1000 höjdmeter. Det är en häftig löparupplevelse som jag vill uppleva varje år.

”Run when you can, walk if you have to, crawl if you must; just never give up.”
Dean Karnazes

Shopping Cart