KURS I ÄVENTYRSLÖPNING – TRAILLÖPNING I KRISTIANSTAD

Äventyrslöpning på Balsberget

Upptäck nya fina stigar på Balsberget som är ett kuperat skogsområde med mycket vacker och blandad natur. Ett perfekt område att träna terränglöpning, traillöpning och backintervaller i. Bästa vädret är alltid i skogen, då den skyddar mot sol och värme på sommaren och mot vind och kyla på vintern.

Äventyrslöpning på Balsberget

Äventyrslöpning på Balsberget är en kurs i traillöpning där naturupplevelse och träningsglädje är i fokus. Även teknik, risker och säkerhet tas upp. Traillöpning i skogen är ett äventyr, därav kursens namn ”Äventyrslöpning”. Vi springer i upplevelsetempo i kuperad terräng på skogsvägar, stigar och även offroad. Löpning, gång och balansträning mixas. Vi tar också korta pauser för att bara njuta av den fina naturen. För att deltaga på denna kurs behöver du vara lite van vid löpning och kunna jogga i 15 minuter utan avbrott i 6-7 min tempo/km på platt underlag. Löptempot på kursen är i upplevelsetempo och anpassas efter gruppen. Alla träningspass är på ca 90 minuter. Max 6 deltagare/kurs. Under Coronakrisen håller vi ett avstånd på 2 meter mellan oss.

Filmen spelades in 18/11-18 och visar delar av terrängen – pass 2.
Mycket mossa och grönt även på vintern.

  • Pass 1. En runda på ca 7,5 km och 170 höjdmeter. Första gången springer vi endast på stigarna, allt mellan skogsvägar till smala djurstigar. Inget obanat. Genomgång av utrustning och säkerhet.
  • Pass 2. En runda på ca 9 km och 169 höjdmeter. Denna gång springer vi lite mer på smala djurstigar och en liten kort sträcka obanat. Genomgång av backteknik uppför och utför.
  • Pass 3. En runda på ca 9 km och 183 höjdmeter. Denna gång är det lite mer teknisk terräng och även lite mer obanat. På dessa sträckor tar vi det mycket lugnt.
  • Pass 4. En runda på ca 8,5 km och 171 höjdmeter. Denna gång blir det även lite hopp/klättring över stenmurar och nedfällda träd. Även här tar vi det lugnt och hjälper varandra.

Workshops

Datum och tid
Fler datum planeras till våren. Anmäl intresse via mail, så kontaktar jag dig.

Pris
1 gång: 200 kr/deltagare inkl moms (betalas till innan kursstart). Föranmälan senast 2 dagar innan. Minst 4 och max 6 deltagare.

Plats
Samling på Balsbergets parkering. Kör mot Fjälkestad och sväng in på vägen som är skyltad med Balsberget.


Privatkurs slutna sällskap och företag

Kursstart och tider
Enligt överenskommelse

Pris
Företagskurs
Privatkurs

Plats
Samling på Balsbergets parkering. Kör mot Fjälkestad och sväng in på vägen som är skyltad med Balsberget.

Frågor: info@traningshjalpen.se

Fler löparkurser hittar du här