Äventyrslöpning på Balsberget

Upptäck nya fina stigar på Balsberget som är ett kuperat skogsområde med mycket vacker och blandad natur. Det är ett perfekt område att träna terränglöpning, traillöpning och backintervaller i. Bästa vädret är alltid i skogen, då den skyddar mot sol och värme på sommaren och mot vind och kyla på vintern.

Äventyrslöpning på Balsberget

Äventyrslöpning på Balsberget är en kurs i traillöpning där naturupplevelse och träningsglädje är i fokus men även teknik, risker och säkerhet tas upp. Traillöpning i skogen är ett äventyr, därav kursens namn ”Äventyrslöpning”. Vi springer i upplevelsetempo i kuperad terräng på skogsvägar, stigar och även offroad. Löpning och gång mixas och vi tar också korta pauser för att bara njuta av den fina naturen.

För att deltaga på denna kurs behöver du vara lite van vid löpning och kunna jogga långsamt i 20 minuter utan avbrott på platt underlag. Löptempot på kursen är i upplevelsetempo och anpassas efter gruppen. Alla träningspass är på ca 90 minuter.

Max 6 deltagare/kurs. Under Coronakrisen håller vi ett avstånd på 2 meter mellan oss.

Filmen spelades in 18/11-18 och visar delar av terrängen – pass 2

  • Pass 1. En runda på ca 7,5 km och 170 höjdmeter. Första gången springer vi endast på stigarna, allt mellan skogsvägar till smala djurstigar. Inget obanat. Genomgång av utrustning och säkerhet.
  • Pass 2. En runda på ca 9 km och 169 höjdmeter. Denna gång springer vi lite mer på smala djurstigar och en liten kort sträcka obanat. Genomgång av backteknik uppför och utför.
  • Pass 3. En runda på ca 9 km och 183 höjdmeter. Denna gång är det lite mer teknisk terräng och även lite mer obanat. På dessa sträckor tar vi det mycket lugnt.
  • Pass 4. En runda på ca 8,5 km och 171 höjdmeter. Denna gång blir det även lite hopp/klättring över stenmurar och nedfällda träd. Även här tar vi det lugnt och hjälper varandra.

Workshops

Datum och tid
Nya datum kommer att planeras. Anmäl intresse nedan, så kontaktar jag dig när du kan boka kursen.

Pris
4 gånger: Totalt 600 kr/deltagare.
1 gång: 200 kr/deltagare (betalas innan kursstart). Föranmälan senast 2 dagar innan. Minst 4 och max 6 deltagare.

Plats
Samling på Balsbergets parkering. Kör mot Fjälkestad och sväng in på vägen som är skyltad med Balsberget.

Kurs för privata grupper och företag

Kursstart och tider
Enligt överenskommelse. Vi kommer överens om dagar och tider. Du kan alltid ändra en bokad tid pga sjukdom eller vädervarningar om alla i gruppen är överens om detta. Inga träningstillfällen blir förlorade i en privatkurs. Ange gärna önskemål och dag och tid nedan. Anmälan är inte bindande förrän vi kommit överens om dagar och tider.

Pris
4 gånger: 3400 kr/grupp.
1 gång: 1200 kr/grupp.
Efter att vi bestämt dagar och tider betalar du kursen med Swish eller faktura. Kurskostnaden är för en hel grupp och kan fördelas mellan er i gruppen så att ni alla kan använda ert friskvårdsbidrag.

Plats
Samling på Balsbergets parkering. Kör mot Fjälkestad och sväng in på vägen som är skyltad med Balsberget.

Frågor: info@traningshjalpen.se


Tillbaka privatgrupper
Tillbaka företagsgrupper

Bokningsförfrågan – Äventyrslöpning på Balsberget

Alla priser är inkl. moms.
* Betalas först när datum och tid är överenskommit, senast 14 dagar efter överenskommelsen och alltid före kursstart.
Nyhetsbrevet utkommer max 1 gång/månad och innehåller nyheter, träningstips och erbjudanden. Du kan enkelt avsluta prenumerationen när som helst.
Varukorg
Scroll to Top