Cykelutflykt med träningsmix

En härlig cykelutflykt med träningsmix runt Råbelövsjön och backarna i Ekestad. Det gäller att hänga på när min son vill ha sällskap på utflykten.

Cykelutflykt med Jesper runt Råbelövsjön och backarna i Ekestad

Det är inte varje dag som min son Jesper frågar mig om jag vill följa med på en cykelutflykt. Han hade ritat upp en bana i datorn som jag tyckte såg bra ut, på nästan 3 mil i backig terräng. Han ville ut och filma – en naturfilm. Så jag ställde in mitt planerade löppass och hängde med ut på en cykeltur i stället. Riktigt härligt och jobbigt.

Cykelutflykt - Ingrid pausar vid Råbelövsjön
Efter 5 km. Paus för filmning.

I de branta och långa backarna i Ekestad fick jag nytta av de allra lägsta växlarna på cykeln. Det kändes ordentligt i lårmusklerna på vägen upp. Ett riktigt bra benpass och betydligt roligare än knäböj. Jesper bet ihop han med – det var ju som sagt hans påhitt att cykla denna vägen:). Efter uppförsbacke så är det nedförsbacke – superkul med fart! Vi stannade på flera ställen så att Jesper kunde göra sin naturfilm. Då passade jag på att träna styrketräning i skogen – skippade backlöpningen som jag hade i bakhuvudet – då cyklingen redan hade fixat benträningen. Skogens gym med nedfällda träd, stockar, stubbar och stenar gillar jag. Det blev styrka för bröst, rygg, axlar och mage innan vi cyklade vidare.

Stannat i skogen i Ekestad för att träna styrka.
Dags för att filma och att styrketräna.

Vi cyklade över Balsberget som även där var några tuffa backar och sedan direkt hem. Vi fick ihop 27 km cykling i ett underbart väder.

Här kan du läsa mer om konditionsträning och utomhusträning här.

Tidigare blogginlägg före mars 2017

Blogginlägg gjorda före mars 2017 finns på min gamla webbplats – utetraning.wordpress.com.

Onlinekurser

Onlinekurser i löpning och löpstyrka som hjälper dig som nybörjare eller erfaren motionär att lyckas med din träning. Kom igång eller utveckla din träning med en professionellt utformad onlinekurs. Träna när och var du vill i din egen takt. Du lär dig träna effektivt och hållbart!

Träningsprogram

  • Styrketräningsprogram som hjälper dig träna effektivt, hållbart och säkert.
  • Cirkelträningsprogram med bilder för utskrift
  • Ljudfilspass i löpning med effektiv intervallträning

Programmen laddas ned och du tränar offline.

Den här hemsidan använder sig av cookies. Cookies används för att förbättra din upplevelse på hemsidan och för att förbättra vår marknadsföring.  Läs mer