Cykelutflykt med träningsmix

Cykelutflykt med Jesper runt Råbelövsjön och backarna i Ekestad

Det är inte varje dag som min son Jesper frågar mig om jag vill följa med på en cykelutflykt. Han hade ritat upp en bana i datorn som jag tyckte såg bra ut, på nästan 3 mil i backig terräng. Han ville ut och filma – en naturfilm. Så jag ställde in mitt planerade löppass och hängde med ut på en cykeltur i stället. Riktigt härligt och jobbigt.

Cykelutflykt - Ingrid pausar vid Råbelövsjön
Efter 5 km. Paus för filmning.

I de branta och långa backarna i Ekestad fick jag nytta av de allra lägsta växlarna på cykeln. Det kändes ordentligt i lårmusklerna på vägen upp. Ett riktigt bra benpass och betydligt roligare än knäböj. Jesper bet ihop han med – det var ju som sagt hans påhitt att cykla denna vägen:). Efter uppförsbacke så är det nedförsbacke – superkul med fart! Vi stannade på flera ställen så att Jesper kunde göra sin naturfilm. Då passade jag på att träna styrketräning i skogen – skippade backlöpningen som jag hade i bakhuvudet – då cyklingen redan hade fixat benträningen. Skogens gym med nedfällda träd, stockar, stubbar och stenar gillar jag. Det blev styrka för bröst, rygg, axlar och mage innan vi cyklade vidare.

Stannat i skogen i Ekestad för att träna styrka.
Dags för att filma och att styrketräna.

Vi cyklade över Balsberget som även där var några tuffa backar och sedan direkt hem. Vi fick ihop 27 km cykling i ett underbart väder.

Varukorg