Onlinekurs BasicRun – Kom igång med löpning

(2 kundrecensioner)

299,00 kr

Löparkurs för nybörjare.

Kom igång med löpning på rätt sätt och bli en hållbar löpare. Under 8 veckor stegras löpningen från 30 sekunder till 30 minuter nonstop-löpning.

Totalt ingår 20 träningspass som innehåller uppvärmning, löpteknik, löpning/gång, styrketräning utan redskap och stretching. Detaljerade instruktioner i text, bild och video.

Artikelnr: BasicRun online Kategori: Etiketter: ,

Börja löpträna på ett säkert, roligt och varierat sätt. Onlinekursen ”Kom igång med löpning” från Träningshjälpen genomför du helt oberoende av tid och plats. Kursen tar 8 veckor att genomföra och du har tillgång till kursen i 4 månader.

Löpträningen byggs upp successivt. På första passet springer du endast i 30 sekunder innan gåvila och på sista passet springer du i 30 minuter utan att stanna. Allt förpackat i rätt ordning för bästa möjliga utveckling för att uppnå en hållbar löpning över tid. Kursen består av 20 träningspass där det ingår detaljerade instruktioner i text, bild och video. Vecka 1-4 är det två pass/vecka och vecka 5-8 är det tre pass/vecka. Kursen är uppdelad i olika veckoavsnitt och det är lätt att backa tillbaka i kursen.

Varje träningspass är på ca 60 minuter (löpning varvat med gång ca 30 minuter, övrig tid består av uppvärmning, löpteknik, styrketräning och rörlighetsträning anpassat för löpning). Alla styrkeövningar genomförs utan redskap och fokus ligger på att utveckla styrka för att orka springa med en bra hållning. Se demovideo på 5 bra övningar som ingår i löpstyrkan. Det ingår det 5 instruktörsledda filmer på löpstryka med sammanlagt 22 olika övningar som även kan genomföras som separata träningspass.

Kursinnehållet är metodiskt och pedagogiskt uppbyggt och presenteras på ett lättillgängligt och användarvänligt sätt i Google Classroom. Du kan genomföra kursen på dator, surfplatta eller mobil och du loggar in i kursen med din gmail-adress. Se video hur kursplattformen ser ut i mobilen.

Detta ingår i onlinekursen BasicRun – Kom igång med löpning

 • 20 detaljerade träningspass fördelade på 8 veckor där löpmängden successivt trappas upp.
 • Video med tydliga instruktioner på alla övningar – uppvärmning, löpteknik, löpträning, styrketräning, rörlighet.
 • Bilder på alla övningar i uppvärmning, löpteknik, löpstyrka och rörlighet.
 • 4 uppvärmningsprogram (instruktörsledda)
 • 3 program med löpteknik + 1 program med backteknik
 • 5 styrketräningsprogram (instruktörsledda)
 • 3 stretchprogram (instruktörsledda)
 • Träningsschema/träningsplanering för 8 veckor
 • Träningsdagbok för 12 veckor
 • Teorikompendium om konditionsträning – en pdf på 8 sidor.
 • Tillgång till kursen i 4 månader med möjlighet att köpa till förlängning med 2 månader åt gången.

För att genomföra kursen behöver du

 • Ett Google-konto (gmail-adress) och internetuppkoppling. När du beställt kursen får du en kurslänk som du klickar på. Du loggar in i Google Classroom med din gmail-adress och godkänner att gå med i kursen. I fortsättningen behöver du bara logga in med din gmail-adress via Classroom-appen från dator, surfplatta eller mobil för att komma direkt till kursen.
 • Appen ”Google Classroom”. Se videoklipp på hur kursplattformen ser ut i mobilen.
 • En klocka, timer eller app (t.ex Gymboss, Seconds Pro eller liknande) där du kan ställa in intervaller, t.ex 30 sekunder löpning, 1 minut gång osv.
  (Väljer du appen ”Seconds Pro” kan du importera alla löpträningspassen i kursen och då behöver du inte ställa in intervallerna eller ta tiden själv. Det är bara att starta passet i appen. Du får då också ett röstmeddelande om vad du ska göra i varje intervall samt möjlighet att välja egen musik från din mobil).
Kursinstruktör

Ingrid Dreifaldt, legitimerad idrottslärare och licensierad personlig tränare med över 30 års erfarenhet av undervisning inom fysträning.

Kurslängd

8 veckor med totalt 20 träningspass. Du har tillgång till kursen i 4 månader och kan använda allt kursmaterial under denna tid.

Leverans

Efter betalning skickas en nedladdningsbar pdf-fil med en kurslänk till din e-postadress. Du loggar in på kursen i "Google Classroom" med din gmail-adress och väljer att gå med i kursen.

2 recensioner av Onlinekurs BasicRun – Kom igång med löpning

 1. Mikael

  Mycket bra kurs. En kurs som hjälpt mig med både styrketräning, löpteknik och löpsteg, samt gett mig självförtroende för löpning. Nu efter avslutad kurs är min muskulatur och mitt löpsteg på en nivå som förebygger skador och ger mig möjlighet att jogga/löpa längre sträckor (över 5 km). Kursen fungerade som en personlig löptränare.

 2. Anna

  Mycket bra upplägg på träningspassen. Jag har alltid trott att jag inte är gjord för löpträning och har gjort flera tappra försök under åren men aldrig nått känslan av att det är kul eller något som gått bra! Efter detta 8-veckors program är jag helt fast, jag har sprungit 5 km med lätthet och är så taggad på att fortsätta utmana mig själv!

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg