Onlinekurs BasicRun – Kom igång med löpning

299,00 kr

Löparkurs för nybörjare.

Kom igång med löpning på rätt sätt och bli en hållbar löpare. Under 8 veckor stegras löpningen från 30 sekunder till 30 minuter nonstop-löpning.

Totalt ingår 20 träningspass med detaljerade instruktioner i text och video. Varje pass innehåller uppvärmning, löpteknik, löpning/gång, styrketräning utan redskap och stretching. Kursen är uppdelad i olika veckoavsnitt.

Artikelnr: BasicRun online Kategori: Taggar: ,

Beskrivning

Onlinekursen ”Kom igång med löpning” från Träningshjälpen genomför du på egen hand, helt oberoende av tid och plats. Du bestämmer själv vilka dagar och tider du vill träna. Du får tillgång till kursen i 4 månader och kursen tar 8 veckor att genomföra. Kursinnehållet är metodiskt och pedagogiskt uppbyggt och det presenteras på ett lättillgängligt och användarvänligt sätt i Google Classroom. Du kan genomföra kursen på alla enheter dator, surfplatta eller mobil och du loggar in i kursen med ditt Googlekonto. Se video hur kursplattformen ser ut i mobilen.

Börja löpträna på ett säkert, roligt och varierat sätt. Löpträningen byggs upp successivt där du på första passet endast springer i 30 sekunder innan vila och på sista passet där du springer i 30 minuter utan att stanna. Allt förpackat i rätt ordning för bästa möjliga utveckling för att uppnå en hållbar löpning över tid.

Kursen består av 20 träningspass där det ingår detaljerade instruktioner både i text och video. Vecka 1-4 är det två pass/vecka och vecka 5-8 är det tre pass/vecka. Kursen är uppdelad i olika avsnitt – vecka 1, vecka 2 osv.

Varje träningspass är ett komplett pass för hela kroppen och är på ca 60 minuter (löpning varvat med gång är ca 30 minuter, övrig tid består av uppvärmning, löpteknik, styrketräning och rörlighetsträning anpassat för löpning). Alla styrkeövningar genomförs utan redskap och fokus ligger på att utveckla styrka för att orka springa med en bra hållning. Se demovideo på 5 bra övningar som ingår i löpstyrkan. I onlinekursen ingår det 5 instruktörsledda filmer på löpstryka med sammanlagt 22 olika övningar.

Detta ingår i onlinekursen BasicRun – Kom igång med löpning

 • 20 detaljerade träningspass fördelade på 8 veckor.
 • Video med tydliga instruktioner på alla övningar – uppvärmning, löpteknik, löpträning, styrketräning, rörlighet.
 • Bilder på alla övningar i uppvärmning, löpteknik, löpstyrka och rörlighet.
 • 4 uppvärmningsprogram
 • 3 program med löpteknik + 1 program med backteknik
 • 5 styrketräningsprogram
 • 3 stretchprogram
 • Träningsschema/tränngsplanering för 8 veckor
 • Träningsdagbok för 12 veckor
 • Teorikompendium om konditionsträning – en pdf på 8 sidor.
 • Tillgång till kursen i 4 månader med möjlighet att köpa till förlängning med 2 månader åt gången.

Se detaljerat innehåll i denna video.

För att genomföra kursen behöver du

 • Ett Google-konto (gmail.com) och internetuppkoppling. När du beställt kursen får du en kurslänk som du klickar på. Du loggar in med ditt Google konto och godkänner att gå med i kursen. I fortsättningen loggar du bara in med ditt Google konto via Classroom-appen från dator, surfplatta eller mobil för att komma till kursen.
 • Appen ”Google Classroom”. Se videoklipp på hur kursplattformen ser ut i mobilen.
 • En klocka, timer eller app (t.ex Gymboss, Seconds Pro eller liknande) där du kan ställa in intervaller, t.ex 30 sekunder löpning, 1 minut gång osv.
 • Väljer du betalappen ”Seconds Pro” kan du importera alla löpträningspassen i kursen och då behöver du inte ställa in intervallerna eller ta tiden själv. Det är bara att starta passet i appen. Du får då också ett röstmeddelande om vad du ska göra i varje intervall samt möjlighet att välja egen musik från din mobil.

Mer information

Kursinstruktör

Ingrid Dreifaldt, legitimerad idrottslärare och licensierad personlig tränare med över 30 års erfarenhet av undervisning inom fysträning.

Kurslängd

8 veckor med totalt 20 träningspass. Du har tillgång till kursen i 4 månader och kan använda allt kursmaterial under denna tid.

Leverans

Efter betalning skickas en nedladdningsbar pdf-fil med en kurslänk till din angivna epost-adress. Du loggar in på kursen i "Google Classroom" med ditt Google-konto och väljer att gå med i kursen.