Onlinekurs Löpteknik – Förbättra ditt löpsteg

199,00 kr

Vill du springa energisnålt, snabbare och undvika skador? I denna onlinekurs i löpteknik lär du dig att förbättra ditt löpsteg så att du kan springa både lätt och snyggt!

Kursen innehåller 8 träningsprogram med totalt 45 övningar i löpteknik där det ingår detaljerade instruktioner i text, bild och video. 3 pass/vecka i 8 veckor.

Löpstegsanalys kan beställas som ett valfritt kurstillägg.

Artikelnr: Löpteknik online Kategori: Taggar: , ,

Beskrivning

I denna onlinekurs i löpteknik lär du dig att utveckla ditt löpsteg så att du lättare hittar ett bra flyt i löpningen. Grunden till ett effektivt löpsteg är att träna löpteknik – löpskolning regelbundet. Att ha ett bra löpsteg innebär ett effektivt löpsteg som gör att det känns lättare att springa. Det innebär minskad risk för skador och att du blir en mer hållbar löpare. Det blir också mycket roligare att springa när inte varje steg känns tungt. Med ett bra och effektivt löpsteg springer du lätt och snyggt!

För att orka springa med en bra hållning under en längre tid behöver även musklerna i höft och bål vara starka, vilket också minskar risken för skador. Övningarna i löpteknik tränar även upp löpstyrkan i fotleder, höft och bål.

I löpteknikkursen får du ett planerat och strukturerat upplägg med detaljerade träningspass med övningar som tränar dig till att springa med ett mer effektivt löpsteg. Innehållet är metodiskt och pedagogiskt upplagt och det sker en välplanerad progression av övningarna under 8 veckor. Kursen är uppdelad i olika avsnitt (vecka 1, vecka 2 osv.) och det är lätt att backa tillbaka i kursen.

Vecka 1-4 innehåller grundläggande löpteknikövningar som även ingår i nybörjarkursen ”BasicRun”. Vecka 5-8 består övningarna av lite mer avancerad löpkoordination samt explosiv löpstyrka.

Kursinnehåll i onlinekursen Löpteknik – Förbättra ditt löpsteg

 • 8 träningsprogram med totalt 45 övningar i löpteknik där det ingår detaljerade instruktioner i text, bild och video.
 • Lär dig springa med en bra hållning.
 • Höftens och armarnas position.
 • Aktivt frånskjut och landning under höften.
 • Löpkoordination och stegfrekvens.
 • Löpteknik i backe. Uppförs- och nedförslöpning.
 • Plyometrisk träning (explosiv löpstyrka) och spänst.
 • Andningen
 • Du har tillgång till kursen i 4 månader.

Se tips i denna video.

Löpstegsanalys – valfritt tillägg

Önskar du en analys av ditt löpsteg kan du beställa detta som ett tillägg till kursen till en extra kostnad på 500 kr. Det ingår två analyser, en i början av kursen och en efter 4-5 veckor.

Du filmar då ditt löpsteg från sidan, framifrån och bakifrån och delar dessa filmer från Google Drive. Du får sedan en skriftlig personlig feedback på ditt löpsteg och vad just du behöver förbättra. En uppföljande analys görs efter några veckor.

För att genomföra kursen behöver du

 • Ett google-konto (gmail.com) och internetuppkoppling.
 • Appen Google classroom (gratis)

Kursplattformen är Google Classroom som är mycket användarvänlig. När du beställt kursen får du en kurslänk som du klickar på. Du loggar då bara in med ditt Google konto och godkänner att gå med i kursen. I fortsättningen behöver du sen bara logga in med ditt Google konto via appen från dator, surfplatta eller mobil för att komma till kursen.

Mer information

Kursinstruktör

Ingrid Dreifaldt, legitimerad idrottslärare och licensierad personlig tränare med över 30 års erfarenhet av undervisning inom fysträning.

Kurslängd

8 veckor à 3 pass/vecka. Du har tillgång till kursen i 4 månader och kan använda allt kursmaterial under denna tid.

Leverans

Efter betalning skickas en nedladdningsbar pdf-fil med en kurslänk till din angivna epost-adress. Du loggar in på kursen i "Google Classroom" med ditt Google-konto och väljer att gå med i kursen.